Dredhëza pastron gjakun

Fruti i dredhëzës, apo luleshtrydhes, është frut që rritet në lloje të ndryshme të tokave. Është shumë i përhapur, dhe gjen përdorim në shumë vende.

Dredhëza është bimë shumëvjeçare me shije të hidhur në të ëmbël. Në fitoterapi përdoren gjethet, rrënja dhe lulet.

Gjethet e reja të kësaj bime janë mjaft të pasura me vitaminë C, me kripën natyrore, e cila bën pastrimin e gjakut.

Në shumë vende përdoret si sallatë, sidomos për ata që vuajnë nga anemia.

Dredhëza përmban glikozidet e hidhura, insulinën, taninet, vitaminën B, C dhe provitaminën A, shumë minerale, ka përqindje të lartë të kripërave të kaliumit, sidomos në gjethe, karotenoide, proteinë, pektinën, hulinën, etj.. /FermaIme/ 

ProCredit Bank

Të fundit

Ju rekomandojmë

Kryeministri Thaçi dhe ministri Stavileci do të takohen me rreth 200 pemëtarë në Kovragë të Istogut‏

Nesër, e shtunë, 19 prill, në orën 11:00, kryeministri Thaçi dhe ministri Stavileci, do të takohen dhe do të bashkë...

Kosova ka treg për kulturat e reja bujqësore

Me ofrimin e këshillave bujqësore dhe mbështetjes financiare, fermerët vendorë po arrijnë që përveç kulturave ...

Mbështetësit

Partnerët