Këshillohu si të...?

Kultivimi i pemëtores pas vjeljes së frutave

Shkruan:
Nazmi Rapuca

Edhe pas vjeljes së frutave, pemëtarët nuk kanë kohë për pushim. Në këtë kohë, duhet të kryhen disa punë të ...

Vjelja e pemëve

Shkruan:
Mestdan

Pemëtaret shumë gjatë kanë qenë të shqetësuar për dëmtimet e frutave të freskët në treg. Kultivuesit e pemëve ...

Vjelja e rrushit me makina

Shkruan:
Mestdan

Vjelja e rrushit për përpunimin industrial po ashtu bëhet me makina të cilat janë vetëlëvizëse të quajtura kombajne ...

Gjëra që duhet të dimë rreth mullëzës (farës së djathit)

Shkruan:
Iniciativa për Zhvillimin e Bujqësisë së Kosovës

Procesi i bërjes së djathit ndryshon te disa lloje të djathit, por të gjithë në thelb përdorin të njëjtën metodë. ...

Ngritja e pemishteve me mollë

Shkruan:
Iniciativa për Zhvillimin e Bujqësisë së Kosovës

Ngritja e pemishtes me mollë është një investim afatgjatë (disa vjeçar) dhe kërkon një hulumtim paraprak të një ...

Koha se kur një mëshqerrë është gati për mbarsim

Shkruan:
Msc.Medin Zeqiri

Një mëshqerrë është gati për mbarsim: Kur mëshqerra ka mbushur 15 deri në 18 muaj, kur pesha trupore e saj të ketë ...

Të fundit

Mbështetësit

Partnerët