Pergjigje per Kushtrimin nga Keshilltari Komunal

Ne pyetjen e parashtruar nga Kushtrimi lidhur me subvencionimin e mbjelljes se mjedres nga komuna e Pejes dhe USAID/NOA.


Pyetja: Pytje per kshilltar komuna a do te ket supvencjone per mjelljen e mjedrrave nga komuna e pejs ose usaid se deshta mi mjell 60.ari


Pergjigje: Ju njoftoj,e se nga komuna e Pejes subvencione per mjedra nuk ka ka vetem participim ne ngritjen e pemishtev me mjedra nga siperfaqja 0.20 ari deri ne 2 hektar dhe ate nga MBPZHR-AZHB ku farmeri participon nga 30-35% ndersa MBPZHR-AZHB me 60-65% nese i perzgjedhet projekti nga paneli i vlersimit te projektev pra kemi grante e jo subvencione per mjeder nga komuna nuk ka perkrahje ne ketë sektor.


Kjo pergjegje eshte derguar nga keshilltari per bujqesi i komunes se Pejes z.Xhevdet Sejdiaj


Ndersa, Programi i USAID-it NOA eshte ne perfundim te projektit dhe me nuk eshte duke bere subvencionimin e projekteve. Miepo, ju mund ti vizitoni zyrat e projektit USAID/NOA ne lagjen Pejton ne Prishtine dhe te merrni keshilla teknike lidhur me kultivimin e mjedres.

Nga: Xhevdet Sejdiaj (Peje)
Telefon: tel
E-mail: xhevdetsejdiaj@hotmail.com