Pergjigje per Sami Qenaj nga Keshilltari Komunal

Ne pyetjen e parashtruar nga Sami Qenaj lidhur me investimet ne sektorin e bujqesise.


Pyetja: JU KISHA LUT PËR PËRGJIGJJE NE PYTJEN TIME.UN JETOJ DHE PUNOJ NE SLLOVENI.CILI BIZNES DOT KISHTE QEN MË MIR PËR MU.UN PO I SHOF DISA LLOJ TË FERMAVE NE INRERNET.SI.PSH.FERMA TE PULAVE TE CILËN KISHA PAS DËSHIR TA HAPI NË NJË HAPSIR PREJ 2 HEKTARVE PËR FILLIM.MENDOJ TI BLE NJA 1000 ZOGJ TE PULËS.DHE PASI QE TË RRITEN ZOGJT ME VEZËT E FRESKËTA TË FILLOJ VET QELJEN MË INKUBATORËT TË CILIN MENDOJ TA KEM.DHE A DOT KISH SUKSES NË TREG FERMA IME ME SHITJEN E VEZËVE DHE PULAVE E CILA DO TË ISHTE 100%BIO..APO NJË FERM TË DHIVE.KAM DËGJUAR SE QUMSHTI I DHIS KUSHTON 1 EURO PREJ FERMERIT TEK QUMSHTORJA.PO SA ËSHT E VËRTET NUK E DI.UNE JAM NGA HASI I PRIZRENIT DHE HASI ËSHT NJË ZON SHUM E PËRSHTATSHME PËR ZHVILLIMIN E BUJQËSIS.DHE NJË FERM E DHIVE ME KUSHTE TE MIRA NE MALET E PASHTRIGUT DOT KISHTE QEN NJE BIZNIS SHUM I DOBISHËM.. MENDOJ.DHE A ËSHT SHITJA E QUMSHTIT TË DHIS PËR NJA 60%E SIGURT.DHE IDEA TJETËR ËSHT NJË FERM E LOPVE.POR DUKE PAS PARASYSH MUNGESEN E TOKËS QË POSEDOJ PËR MOMENTIN.NUK JAM I INFËERMUM DHË MË INTERESON SHUM TA DI SE PËRSHEMBULL NË KOMUNËN E GJAKOVËS SHUM FERMER KAN BLER TOK PËR 99 VJET.PËR SHKAK TË MUNGESËS SË PARAVE TË MJAFTUSHME A ËSHT E MUNDSHME SE KOMUNA ME TA SHIT TOKEN ME AFAT TË GJAT OSE ME TA SHIT PËR 25.30.OSE 50 VJET SEPSE NËSE ËSHT E MUNDSHME KJO QË THEM ËSHT NJË NDIHMES PËR FERMERIN.JU FALIMINDERIT


Pergjigje: Ne lidhej me pyetjen e feremerit qe jeton ne Slloveni e deshiron te investoj ne regjionin e Hasit ju jap kete rekomandim;

E kuptova interesimin tuaj per investime ne ferma te pulave , dhive e lopeve ne regjionin tuaj po une munde te ju keshilloj qe çdo biznes kerkon sakrific e sidomos ai ne bujqesi.Ngritja e fermeve te pulave nuk kerkon hapesir te madhe bujqesore por per ferma te lopeve ju kisha rekomandu qe nese nuk keni siperfaqe te mjaftueshme bujqesore 0.50 ha per krere te mos i futeni ketij biznesi. Une nuk mund te ju preferoj se cila nga bizneset e cekura jane me profitabile per nese atyre i futeni me seriozitet e profesionalizem suksesi nuk do mungoj.


Kjo pergjigje eshte derguar nga keshilltari publik per bujqesi ne komunen e Prizrenit. z.Jakup Kastrati

Nga: Jakup Kastrati (Prizren)
Telefon: tel
E-mail: jakup.k@hotmail.com