Përgjigje për Maliq Morina nga Këshilltari Komunal

Ne pyetjen e parashtruar nga Maliq Morina lidhur me racat e lopeve te pershtateshme per ti rritur ne lartesi mbi 800 metra mbi nivelin e detit.


Pyetja: Pershendetje dua te krijoj nje ferm me lop,jetoj 800 meter mbi nivelin e detit dua te di qfar rrace lopesh duhen tek un dhe ku mund ti gjej me rrespekt Maliq Morina


Pergjigje: Ne bazë të praktikav dhe prodhimtarisë së qumshtit lopet qumshtore te cilat janë treguar ma të sukseshmet ne lartesit mbidetare mbi 800metra janë raca Mobeland dhe raca Braun te cilat kanë veti te lartë të aklimatizimit ,ne asnje formë apo variantë mosë u percaktoni per racen Hollshtajnë dhe frizis e sidomos për Frizisin Bardh e zi.


Kjo pergjegje eshte derguar nga keshilltari per bujqesi i komunes se Pejes z.Xhevdet Sejdiaj


Lidhur me ate se ku mund ti gjeni mund te ju sigurojme nje kontak te nje Kosovari qe e sjelle racen Mobilarda.


Kontaktoni permes faqes ne Facebook: www.facebook.com/shefki.shatri

Nga: Xhevdet Sejdiaj (Peje)
Telefon: tel
E-mail: xhevdetsejdiaj@hotmail.com