Përgjigje për Fermerin e ri nga Këshilltari Komunal

Ne pyetjen e parashtruar nga Fermeri i ri lidhur me ate se cilin varitet i patates eshte me i pershtatshem ne komunene e Vushtrise.


Pyetja: cilin varitet te patates osht ma mire me mjell te na ne Vushtrri sepse po du me fillu me mbjellje nga viti i ardheshem me 60 ari?


Pergjigje:


Ne zgjedhjen e kultivarit te patates duhet te kihet parasysh tre faktorë:

1.Kultivari të përshtatet në atë zone

2.Të jetë rezistent ndaj patogjeneve

3.Të jetë konkurrues në treg

Duke i pasur parasysh këta faktorë përcaktues për kultivimin e patates , potencialin prodhues si dhe kualitetin e saj, në Komunën e Vushtrrisë varieteti më dominues është AGRIA I cili edhe mbi zotëron në trevën tonë. Prandaj rekomandimi i ynë është qe ky varietet të mbillet sepse është i përshtatshëm edhe në përpunimin industrial .

Kjo pergjigje eshte derguar nga keshilltari publik per bujqesi ne komunen e Vushtrris z.Avdyl Feka

Nga: Avdyl Feka (Vushtrri)
Telefon: tel
E-mail: avdyl.feka@hotmail.com