Pergjigje per Arbnorin

Ne pyetjen e parashtruar nga Arbnori lidhur me kultivimin e Lajthise.


Pyetja: A ka treg per shitjen e lajthive ne Kosove?A ka konkurrence?A eshte biznes profitabil kultivimi i lajthive?


Pergjigje: I nderuar, lidhue me kultivimi e lajthise ne Kosove me posht gjeni te bashkangjitur nje pergjigje te keshilltarit nga komuna e Klines ne nje pyetje te ngjashme nga nje fermere me heret ne modulin Sherbime Keshillimore:


Sa i perket kushteve per kultivimin te Lajthise. Ne Kosove, konkretisht ne komunen e Klines ka pasur te mbjellur nje siperfaqe te konsiderueshme me Lajthi dhe kushtet klimatike dhe tokesore jane pershtatur mjaft mire per kultivim.


Nga nje fidan i Lajthise eshte arritur nje rendimet 7-8 kg/fidan me nje cmim ne treg 3-4 euro/kg. Mirpo problemi me i madhe eshte qe Lajthia per momentin nuk ka treg ne Kosove dhe ne kete menyre gjetja e tregut per plasman te prodhimit eshte nje sfide mjaft e madhe per kultivuesit e Lajthise.


Kjo pergjigje eshte dhene permes telefonit nga keshilltari per bujqesi ne komunen e Klines. Ing. dip i bujqesise z.Rexhep Rexhepi


Lidhur me kultivimin e Lajthise shikone kete material: www.scribd.com/doc/103479664/Lajthia-Biologjia-Kultivimi-e-Tregu-Draft-Paraprak


Po ashtu ju njoftojme se ne shume shpejt do te ju sigurojme te dhena shtese lidhur me tregun e Lajthis ne Kosove dhe do te ju informojme.

Nga: Ferma Ime (Prishtine)
Telefon: tel
E-mail: info@fermaime.com