Përgjigje për Sabri Dema nga Këshilltari Komunal

Ne pyetjen e parashtruar nga Sabri Dema lidhur me perdorimin e herbicideve ne parcelen ku do te kultivohet spinaqi.


Pyetja: pershendetje te nderuar dua te ju beje nje pyetje , a ka herbicid qe perdoret ne siperfaqen e mbjellur me spinaq dhe nese po si quhet dhe kur perdoret e si perdoret ju deshiroje suksese sabriu


Pergjigje: Ne lidhje me pytjen e parashtruar per barojat ne spinaq, preferohet qe para se te behet mbjellja e spanaqit te trajtohet vendi me herbicid total (dy deri ne tri jave me heret) pastaj te behet mbjellja, ndersa me vone gjate vegjetacionit mvarsisht prej barojave dhe llojit te tyre perdoren herbicidet selektive.


Kjo pergjigje eshte derguar nga keshilltari publik per bujqesi ne komunen e Podujeves z.Xhafer Sekiraqa

Nga: Xhafer Sekiraqa (Podujeve)
Telefon: tel
E-mail: xh.sekiraqa@hotmail.com