Përgjigje për Emir Jonuzi nga Këshilltari Komunal

Ne pyetjen e parashtruar nga Emir Jonuzi lidhur me kultivimin e patates per me shume se 4 vite me radhe ne te njejten parcele.


Pyetja: pershendetje tash pas vjeljes se patates per vitin e 4 me radhe ne t njejten parcel desha te di se cka me preferomi te mbjell? a bene prap patate apo duhet me ndrru pak qe mos me demtut token qysh po thojne?


Pergjigje: I nderuari z. fermer ju keshilloi qe te praktikoni qarkullimin bimore,se 4 vite jane shume te mbjellen me nje kulture,e sidomos me pataten,lakren,panxherin,qepen etj,se keto kultura e lodhin token shume, e varferojen. Pos varferimit per elemnetet ushqyese, ne toke mbetin shume smundje dhe demtues te cilet bejn deme te medha ne keto kultura. ju keshilloi qe te mbjellni me kulturene grurit, bime leguminozet, jonxhe, miser, livadhe artificial etj.


Kjo pergjigje eshte derguar nga keshilltari publik per bujqesi ne komunen e Junikut z.Ali Gacaferi

Nga: Ali Gacaferi (Junik)
Telefon: tel
E-mail: aligacaferi@hotmail.com