Pergjigje per Gezim Gashi nga Keshilltari Komunal

Ne pyetjen e parashtruar nga Gezim Gashi lidhur me kohen me te pershtatshme per mbjelljen e grurit.


Pyetja: cila o koha ma e mire per me mbjell grurin? cila temperatura ? sa duhet me kan toka e lagesht?


Pergjigje: Kryesisht gruri eshte kulture e klimes kontinentale,temperaturat me te favorshme per mbirje te fares se grurit jane 14-20C ku mbin per 5-7 dite,ne temeperatura 7-8C mbin per 17-20dite,ndersa ne tempertaura me te vogla mugullon dhe mbin me ngadale. Lageshtija e tokes te jete noramale,ku lejohte nderhyrja me makine per lavrimin e tokes.


Kjo pergjigje eshte derguar nga Keshilltari per Bujqesi ne komunen e Junikut z.Ali Gacaferi

Nga: Ali Gacaferi (Junik)
Telefon: tel
E-mail: aligacaferi@hotmail.com