Përgjigje për Jeton Blakqori nga Këshilltari Komunal

Ne pyetjen e parashtruar nga Jeton Blakqori lidhur me krasitjen e pemeve.


Pyetja: Pse eshte e rendsiahme me bo krasitjen empemeve ne vjesht?


Pergjigje: Krasitja eshte ni mase shume e rendesishme pomoteknike e cila duhet te behet tek pemet ekyistojn krasitjet dimerore dhe verore (PINCIRIMI) Tek ne zakinisht krasitja me e pershtatshme per peme eshte koha e periudhes se qetsise gjegjsisht atehere kur kalon rreziku i temperaturave te ulta kjo eshte koha ma e pershtatshme per krasitje dhe kryesorja ndersa me vone munde te behen disa permirsime te vogla .Me krasitje kuptojm rregullimin e kunores se pemes largimin e pjesve te teperta dhe te thara apo demtuara.


Kjo pergjigje eshte derguar nga keshilltari per bujqesi ne komunen e Podujeves z.Xhafer Sekiraqa

Nga: Xhafer Sekiraqa (Podujeve)
Telefon: tel
E-mail: xh.sekiraqa@hotmail.com