Përgjigje për Drilon Kastrati nga Këshilltari Komunal

Ne pyetjen e parashtruar nga Drilon Kastrati lidhur me perkrahjen nga USAID/NOA per ngritjen e pemishteve me mjeder.


Pyetja: A mundeni me m'tregu menyren e aplikimit per grante bujqsore konkretisht ne pemtari te imet mjedra ne USAID NOA?


Pergjigje: I nderuar, lidhur me pyetjen tuaj ne baze te informacioneve qe i kemi marr nga programi i USAID/NOA, ju njoftojme se ata tani jan ne perfundim te projektit dhe dhe me nuk jane duke ndar grante per ngritjen e pemishteve te reja me mjeder. Por, ata jane te gatshem te ju ndihmojne me keshilla teknike dhe informacione lidhur me menyren e kultivimit te mjedres.


Ne, po jua rekomandojme ti leconi disa materjale lidhur me kultivimin e mjedres te publikuata ne portalin FermaIme.


Materialet per kultivimin e mjedres:


Nga Xhemal Cenaj (material rreth kultivimit te mjedres) fermaime.com/


Nga IADK (rreth plehrimit te mjedres) fermaime.com/


Nga "Ferma Ime" nje atrikull ku e gjeni edhe nje kosto te ngritjes se ne pemishte me mjeder ne siperfaqe prej 10 ari. www.fermaime.com/

Nga: Ferma Ime (Prishtine)
Telefon: tel
E-mail: info@fermaime.com