Përgjigje për Ilir Lezi nga Këshilltari Komunal

Ne pyetjen e parashtruar nga Ilir Lezi lidhur me kohen e me te pershtatshme per pergatitjen e sillazhit.


Pergjigje: Periudha ma e pershtashme është faza e fundit e pjekurisë qumshtore gjegjsishtë faza fillestare e pjekurisë se dyllit ky është një termë mirpo unë do te shprehen ne gjuhen ma te thjeshtë është periudha kur bima e misrit se bashku me frutin marrin një pjekuri ne formë limoni pra kjo është faza ma e mirë e pregaditjes se sillazhit dhe kryhet ma se miri fermentimi anaerob(pa oksigjen) nje gje e cila po praktikohet tek farmeret është se nga periudha e pregaditjes se sillazhit po fillojnë që ta marrin sillazhin edhe pasë periudhes 45 ditë mendimi i imi dhe i ekspertev eminentë te ksaj lamie është që marrja e sillazhit nuk duhet te shfytzohet para periudhes 60 ditë deri ne 90 ditë per arsy se sintetizohen materiet ushqyse shumë ma mirë.


Kjo pergjegje eshte derguar nga keshilltari per bujqesi i komunes se Pejes z.Xhevdet Sejdiaj 

Nga: Xhafer Sejdiaj (Peje)
Telefon: tel
E-mail: xhevdetsejdiaj@hotmail.com