Përgjigje për Ardian Osmani

Ne pyetjen e parashtruar nga Ardian Osmani lidhur me kultivimin e mjedres.


Pyetja: Pershendetje Jam Ardian Osmani. Jam i interesuar per mjelljen e nje sere me mjeder deshta te kerkoj informacione nga ju se si mund te filloj me mbjelljen e mjedres dhe ku mund te furnizohem me fidanet. shpreosj qe te me ktheni nje pergjigjje Me respekt Ardian Osmani


Pergjigje: I nderuar lidhur me kultivimin e mjedres ne po jua rekomnadojme disa publikime dhe artikuj te publikuar me heret ne portalin "Ferma Ime". Po ashtu lidhur me kultivimin e mjedres ju mund ta vizitoni zyren e USAID/NOA ne lagjen pejton. Ata tani jane ne fazen e promovimit te Mjeders dhe mund te ju afrojn asistenc teknike dhe keshilluese ne ngritjen e pemishtes tuaj me mjeder. Ndersa, lidhur me furnizimin me fidane te mjederes kete mund ta beni  ne ndonje nga kompanit qe merren me shitjen e imputeve bujqesore dhe materialit fidanor apo edhe nga USAID/NOA nese vec kane ndonje mundesi per te ju ndihmuar me material fidanor sepse ne te kaluaren e afert kane ndihmuar dhjetra fermer per ngritjen e siperfaqeve me mjeder.


Materialet per kultivimin e mjedres:


Nga USAID/NOA


www.agro.al/fileadmin/user_upload/diragr/Materiale_per_sherbimin_keshillimor/sherbim_kesh_2013/Manuali-Shqip_mjedra.pdf


Nga Xhemal Cenaj


fermaime.com/


Nga IADK


fermaime.com/


Nga "Ferma Ime" nje atrikull ku e gjeni edhe nje kosto te ngritjes se ne pemishte me mjeder ne siperfaqe prej 10 ari.


www.fermaime.com/

Nga: Ferma Ime (Prishtine)
Telefon: tel
E-mail: info@fermaime.com