Pergjigje per Samendin Koci nga Keshilltari Komunal
Ne pyetjen e parashtruar nga Samendin Koci lidhur me rendimentin e domates ne serre prej 10 ari dhe leverdin ekonomike te kultivimit.

Pyetja: Sa eshte rebdimenti mesatar per 10ari serr me domate? Po du me dite a ka leverdi mi mbjell.

Pergjigje:

Në qoftë së ju mundësoni kushtet optimale mjedisore për kultivimin e domates në serra dhe zgjedheni variatete me potencial të lartë gjenetik, mund të arrini prodhimtari me rendimentin mesatar-optimal prej 8000-10000 kg/10 ari (1000 m2), kjo varësisht prej llojit të tokës dhe teknikës së kultivimit. Nëse kultivoni hibridet e gjenerates F1 (siç janë Izmir, Belle, Amati etj.) mund të arrini rendimente edhe më të larta deri në 15000 kg/ 10 ari ( 1000 m2).

Kjo përgjigje është dërguar nga këshilltari për bujqësi i Komunës se Mamushës, Ing. i bujqësisë Yüksen TOPOYANI
Nga: Yüksen Topoyani (Mamushe)
Telefon: tel
E-mail: ytopoyan@hotmail.com