Përgjigje për Besnik Halili nga Këshilltari Komunal

Ne pyetjen e parashtruar nga Besnik Haliti lidhur me ushqimin e lopeve me livore te Bostanit dhe Pjepnit.


Pyetja: A bene me ushqy lopen me livore te bostanit dhe pjepnit lopen


Pergjigje:


Levoret e shalqinit (bostanit) dhe te pjeprit, mund te perdoren per ushqimin e lopeve. Ne keto raste, shalqini apo pjepri, para se te prehet, duhet te pastrohet mire nga dheu dhe mbeturinat tjera. Para se tu ipen kafsheve, levoret te imtesohen mire qe te mo u mbesin ne fyt. Levoret duhet te jene te fresketa dhe nuk guxon te teprohet me to. Ato kryesisht u epen kafsheve mes racioneve. Edhepse levoret e shalqinit dhe te pjeprit nuk kane vlera te larta ushqyese, megjithate ja vlene qe tu ipen kafsheve.


Kjo pergjegje është dërguar nga këshilltari për bujqësi i komunës së Gjilanit: Ing, i dipl. i bujqësisë z.Nazmi Rapuca
Nga: Nazmi Rapuca (Gjilan)
Telefon: tel
E-mail: nazmirapuca@hotmail.com