Përgjigje për Zekri Lutolli nga Këshilltari Komunal

Ne pyetjen e parashtruar nga Zekri Lutolli, lidhur me mbjelljen e lakres pas korrjes se grurit.


Pyetja: a ben te mbjellet lakra pas korrjes se grumit dhe a ka kohe ende te behet mbjellja?


Pergjigje:


Ne pyetjen e fermerit qe ka te beje me mundesin e mbjelljes se lakres pas korrjes se grurit jap kete rekomandim: Lakra bene pjese ne kulturat perimtare rezistente ndaj temperaturave te ulta dhe mundesi zhvillimi edhe ne ato temp. ku kulturat tjera nuk arrin. Andaj ju preferoj qe sa ma shpejt ta kryeni mbjelljen nga se eshte momenti i fundit dhe sigurisht keni ujë ne siperfaqen qe do mbillni ,e ti aplikoni masat tjera agroteknike dhe mbrojtese.


Kjo pergjigje eshte derguar nga keshilltari per bujqesi ne komunen e Prizrenit. z.Jakup Kastrati 

Nga: Jakup Kastrati (Prizren)
Telefon: tel
E-mail: jakup.k@hotmail.com