Përgjigje për Besnik Rama nga Këshilltari Komunal

Ne pyetjen e parashtruar nga Besnik Rama lidhur me menyren e kujdesit nga hiti tek sallata e gjelber.


Pyetja: si behet trajtimi kunder Hirit te sallates se gjelber? Pergjigje: si behet trajtimi kunder Hirit te sallates se gjelber?


Pergjigje:


Se pari je pershendes  ,pastaj ju uroj punë të mbarë dhe suksese ne kultivimin e sallates. Me duket se fjalën e ke per

Kalbëzimin e Hirtë(Botris Cinera) qe atakon sallaten dhe  mund te luftohet me sukses me SWITCH  62.5WG në sasi 0.6-0.8 kg/ha.


Nese   sallata është  atakuar nga Kalbëzimi i Bardhë(Sclerotinia Sclertiorum)-përdoret Daconil 720 Sc  në koncentrim 0.2-0.3%.


Kjo pergjigje eshte derguar nga keshilltari per bujqesi ne komunen e Vushtrris z.Avdyl Feka

Nga: Avdyl Feka (Vushtrri)
Telefon: tel
E-mail: avdyl.feka@hotmail.com