Përgjigje për Arianit Gashi nga Këshilltari Komunal

Ne pyetjen e parashtruar nga Arianit Gashi lidhur me trajtimin e perimeve pas te reshuravete fundit.


Pyetja: Reshjet e fundit a paraqesin rrezik per perhapjen e vrugut dhe kalbezimin e perimeve ne fushe te hapur. A ka nevoje per trajtim me preparate mbrojtese? Flm


Pergjigje:


Gjithsesi trajtimi i perimeve ne fushe te hapur duhet te kryhet, ne menyre qe bima dhe fuatat e tyre te jene te mbrojtura nga semundejet e ndryshme. Kushtet klimatike qe kane mbretruar te ne jane te favorshme per paraqitjen dhe zhvillimin e semundjeve dhe kalbzimit te frutave, prandaj rekomandohet qe trajtimet te kryhen qdo jave.


Kjo pergjegje eshte derguar nga keshilltari per bujqesi i komunes se Rahovecit z.Nysret Shala 

Nga: Nysret Shala (Rahovec)
Telefon: tel
E-mail: n.shala5@hotmail.com