Përgjigje për Izet Thaqi nga Këshilltari Komunal
Ne pyetjen e parashtruar nga Izet Thaqi lidhur me kohen e plehrimit te pemeve frutore.

Pyetja: Pershendetje. Jom ni fermer I cili merret me kultivimin e molles dhe kumbulles. Plehrimi a duhet te behet pas vjeljes se frutave apo ne vjesht vone dhe cfar plehu te perdoret?

Pergjigje:

- Plehrimi mund të bëni edhe tash, por më kushtë që pemët të ken lagështi të duhur optimale, për zhvillimin dhe frytëdhënjën e tyre.

- Mund të perdorim plehra mineral : ( 15:15:15 ose 7:22:14 ) apo edhe kombinim tjera.

-Por mund te perdoren tani gjatë vegjitacionit edhe edhe plehrat kristalor me permbajtjë 10:3:30 ose 13:3:40 duke perdorur 1kg/plehra kristalor me 1.000 L/ujë për mes ujitjës së sistemit pikë - pikë.

- Ndersa në vjesht pas vjeljës së frutave në muajn nëntor - dgjetor mund të perdoren plehrat organik ( të shtalles ) 30t/ha.

Kjo pergjigje eshte derguar nga keshilltari per bujqesi ne komunen e Drenasit  Msc. Ahmet Ahmeti
Nga: Ahmet Ahmeti (Drenas)
Telefon: tel
E-mail: ag.a.ahmeti@hotmail.com