Pergjigje per Naime Sylaj

Ne pyetjen e parashtruar nga Naime Sylaj lidhur me mbrojltej e lules nga nje lloj insekti?


Pyetja: Si behet mbrojtja e luleve nga ky lloj insekti?Pergjigje:


E nderuar, ne baze te fotos qe keni derguar duket se gjethet e lules jane prekur nga Flutura e Badhe e luleve. Per menyren e mbrojtjes ju rekomandojme te lexoni kete material:


...Kontrollimi i insektit të quajtur flutura e bardhë është pak e kushtueshme. Kjo bëhet me një përbërës kimik të quajtur “melasë” e cila tretet me ujë dhe bëhet spërkatja e bimëve në baza javore. Kjo e ndihmon bimët ta luftojë fluturën e bardhë.


www.fermaime.com/

Nga: Ferma Ime (Prishtine)
Telefon: tel
E-mail: info@fermaime.com