Pergjigje per Besnik Shala nga Keshilltari Komunal

Ne pyetjet e parashtruara nga Besnik Shala lidhur me Kohen e mbjelljes se pemeve dhe subvencioneve per bletari.


Pyetjet: 1.Pershendetje pyetja ime eshte: Ne cilen periudhe eshte me e mire mbjellja e pemeve Molles dhe kumbulles?


2. Nesa ka mundesi me dite a jep Komuna e Junikut subvencione per blete?


Pergjigje:


Ne praktik,mbjellja vjeshtore ka me shume perparsi ne krahasim me ate pranverore,pasi rrenja eshte aktive gjate dimrit, keshtu q e ne pranvere ka start me te sukseshem.


Kurse sa i perket subvencionimit te beletve nga komuna e junikut ende nuk kame njoftim se e kemi buxhetin e limituare,por per qka do risi do i njoftojm bletaret me kohe.


Kjo pergjigje eshte derguar nga keshilltari per bujqesi ne komunen e Junikut z.Ali Gacaferi

Nga: Ali Gacaferi (Junik)
Telefon: tel
E-mail: aligacaferi@hotmail.com