Përgjigje për Besnik Shaqiri nga Këshilltari Komunal

Ne pyetjet e parashtruara nga Besnik Shaqiri lidhur me mbjelljen e speit ne fushe te hapur ne kete kohe dhe kohen e pershtatshme per mbjelljen e spinaqit.


Pyetjet: 1.a ka kohe hala mi mjell specat en fushe te hapun.


2. Kur eshte koha me e pershtatshme per me mjell spanaq? flm


Pergjigje


Ne pyetjen e pare te parashturuar nga feremri Besnik Shaqiri,


1.A ka kohe ende per mbjelljen e specit ne fushe te hapur?


Pergjigjja- Pasi eshte fjala per mbjelljen e specit ne fushe te hapu, speci mund te kultivohet në tri mënyra: Për prodhim të hershëm, gjysmë të hershëm dhe të vonshem .Keshtu qe ne baze te kushteve atmosferike qe po mbajn tek ne mundesh me mbjell me se voni edhe nje jave por kuptohet prodhimi eshte i vonshem.


Pyetja e dyte ishte,


2.Kur eshte koha me e pershtatshme per mbjelljen e spinaqit?


Pergjigjja- Spinaqi eshte bime e dites se shkurt.Kur dita zgjatet mbi 12 ore nxjerrrin kercejt lulor dhe lulezojne. Nese mbjellja e spinaqit behet ne fushe te hapur koha me e pershtshme 15 shkurtit deri me 10 mars .Ndersa nese mbjellja behet ne serre, koha me e pershtshme eshte ne periudhen shtator -nentor.


Mbjellja behet me rreshta në gjerësi prej 25-30 cm.


Spinaqi mbin pas 10-15 dite Vjelja bëhet pas 40-60 ditë pas mbjelljes se farës.


Kjo pergjigje eshte derguar nga keshilltarja per bujqesi ne Komunen e Kllokotit znj. Nebahate Pira

Nga: Nebahate Pira (Kllokot)
Telefon: tel
E-mail: neba_rina_r@hotmail.com