Përgjigje për Gani Behluli nga Këshilltari Komunal

Ne pyetjen e parashtruar nga Gani Behluli lidhur li kultivimin e lulediellit ne komunen e Vitis.


Pyetja: ne rajonin e Vitis a osht toka e pershtateshme me mbjell luledielli dhe a ka ndonje fermer qe mbjelle? faleminderit per mirekuptim


Pergjigje


Për pyetjen e z. Goni Behluli , them se luledielli është një nga kulturat e rëndësishme edhe për kushtet e Kosovës, e po ashtu edhe në komunën e Vitisë kjo kulturë mundë të kultivohet. Kurse sa i përket nënpyetjes se a ka ndonjë fermer që e kultivon këtë kulturë, ne në Drejtorinë e Bujqësisë nuk jemi të informuar se luledielli kultivohet tek ne, e them këtë sepse edhe tek thirrja për aplikim nga ana e MBPZHR nuk ka aplikuar asnjë fereme.


Kjo pergjigje eshte derguar nga Keshilltarja per bujqesi ne komunen e Vitis z.Fadile Demelezi
Nga: Fadile Demelezi (Viti)
Telefon: tel
E-mail: dile_da@hotmail.com