Pergjigje per Enisin nga Keshilltari Komunal

Ne pyetjen e parashtruar nga Enisi lidhur me largimin a po mos largimin e gjetheve tek domatja.


Pyetja: desha me dit ee kom nje serr afro 50 metrave ee kom mbjell domate e spoedi aa bon me jauv shkurtu pak ato fletat se shum jen hapun do m thojn shkurtojav fletat leja veq domatet do jo do po ee per ata bona pytje pres perxhixhje flm


Pergjigje


Pershendetje; Ne pyetjen tuaj qe ka te bej me shkurtimin e gjetheve tek domatja ju kisha rekomandu;nese bima ka zhvillim normal ateher nuk ka nevoj per eliminim pa kontroll te gjetheve nga se domatja nuk mund te piqet pa gjethe, por shiko eliminoj sqetulloret( kopilat) nga se ato jane penges e zhvillimit te bimes e jo gjethet. Bima nese nuk eshte mbjellur shpesh ska nevoj per eleminim te gjetheve. Une po dyshoj se fidanet kur jane mbjell kane qene me te vjetra se sa zhvillimi i tri gjetheve pra mbi 5 jave dhe kjo do ju shkatoj probleme.


Kjo pergjigje eshte derguar nga keshilltari per bujqesi ne komunen e Prizrenit. z.Jakup Kastrati 

Nga: Jakup Kastrati (Prizren)
Telefon: tel
E-mail: jakup.k@hotmail.com