Përgjigje për Besnik Halili nga Këshilltari Komunal

Ne pyetjen e parashtruar nga Besnik Halili lidhur me prashitjen e Misrit.


Pyetja: me perpara ne e kemi prashituar kallamoqin tash po thojn nuk duhet me prashit po me sperkat edhe me punu me golldon mes rendeve qysh duhet me vepru?


Pergjigje


Ne pytjen e z.Halilit per mos prashitjen e misrit une do ti preferoja qe te filloj me perdorimin e herbicideve selektive qe ekzistojn shume preparate [ herbicide]  mirepo une do ti preferoj herbicidin selektiv  MAISTER OD herbicid selektiv transloaktiv i cili sherben per shkatrrimin e barojave nje vjeqare dhe shume vjeqare, gjethengushta dhe gjethegjera ne miser.                                  


Pse MAISTER OD eshte mjeshter'.                                                                                                


Asgjesimi i barojave+ Misri i shendosh- Prodhimi i shendosh MAISTER OD perdoret ne kulturen e misrit ne sasi aplikimi prej 1.5liter/ha[15ml ne 100m  katror]me sasi te ujit 200-400litra/ha.                                                                               Koha e aplikimit - kur misri gjindet ne fazen prej 2-6 gjethe.Efekt te plote MAISTER OD jep kur barojat gjethegjera gjinden ne fazen e hershme te rritjes prej 1-6 gjethe.Numeri i trajtimeve ne nje vit 1 here.MAISTER OD lufton mire barojat gjethengushta shume vjeqare dhe nje vjeqare


Kjo pergjigje eshte derguar nga keshilltari per bujqesi ne komunen e Podujeves z.Xhafer Sekiraqa 


 

Nga: Xhafer Sekiraqa (Podujeve)
Telefon: tel
E-mail: xh.sekiraqa@hotmail.com