Pergjigje per Arber Osmanaj nga Keshilltari Komunal

Ne pyetjen e parashtruar nga Arber Osmanaj lidhur me kultivimine Fasules.


Pyetja: Pershendetje, Une jam i interesuar qe te kultivoj pasul pa miser ne 50 ari. Per juve kam dy pyetje 1. Qfar distance duhet te mbillet nje rrenje pasul njera prej tjetres ? 2. Qfar rendimenti( sa gr pasul) mund te prodhoje nje rrenje pasul


Pergjigje


Distancat e mbjelljes te fasula në monokultur duhet te jen  60 x 35 - 40 cm.

Rendimenti  3 -4 ton/ha, mvarsisht nga varjateti dhe zbatimit te masave agroteknike me kohë dhe në nivel të duhur. 


Kjo pergjigje eshte derguar nga keshilltari per bujqesi ne komunen e Istogut Ing .dip i bujqesise z.Muj Osmanaj 

Nga: Muj Osmanaj (Istog)
Telefon: tel
E-mail: mujosmanaj@hotmail.com