Përgjigje për Ali Maqastena nga Këshilltari Komunal

Ne pyetjen e parashtruar nga Ali Maqastena Lidhur me dezinfektimin e shtalles.


Pyetja Si behet dezinfektimi i shtalles?


Pergjigje:


Ka metoda te ndyshme te dezinfektimit te shtallave te lopeve, mirpo si forme me e lehte dhe me lire e kushtushme per fermerin eshte pastrimi dhe gelqerosja e lehte i mureve, ndersa pastrimi i lopeve nuk ka nevoje te behet me uje por forma ma e mire per me mbajte pastertin e lopeve eshte konstrukcioni dhe pastrimi i shtratit te lopes (vendi ku qendron lopa), duhet pas kujdes qe ky shtrat mos te jete i gjate qe lopa te bagloj ne shtrat, por ne kanalin e plehut, kjo eshte forma ma e mire per me mbajte paster lopen.


Kjo pergjigje eshte derguar nga keshilltari per bujqesi i komunes se Shtimes. z.Ejup Ismajli me heret ne nje pyetje te ngjashme lidhur me dezinfektimin dhe pastrimin e lopeve.

Nga: Ejup Ismajli (Shtime)
Telefon: tel
E-mail: ejup_ismajli@hotmail.com