Pergjigjje per Agron Spahiu nga Keshilltari Komunal

Ne pyetjen e parashtruar nga Agron Spahiu lidhur me sterpikjen e vreshtit.


Pyetja:


pershendetje, deshta te dij kur duhet me i sterpik vreshtat per se pari here?


Pergjigjje:


Trajtimi i vreshtave kunder semundjeve dhe demtuesve duhet te kryhet varesisht nga gjendja e hardhis ne vitin paraprak dhe zhvillimi i mases vegjetative te ketij vit.

Nese ka qen me infekcion ne vitin paraprak , trajtimi me karatan duhet te ateher kur lastari i ri ka arritur gjatesin deri ne 5 cm, ne se nuk ka patur ateher trajtimet behen 2 her para  fazes selulzimit te hardhis se rrushit, qe do te thote ne muajin Maj dy trajtime.


 


Kjo pergjigje eshte derguar nga keshilltari per bujqesi ne komunen e Rahovecit. z.Nysret Shala

Nga: Nysret Shala (Rahovec)
Telefon: tel
E-mail: n.shala5@hotmail.com