Pergjigjje per Arsim Havolli nga Keshilltari Komunal

Ne pyetjen e parashtruar nga Arsim Havolli lidhur me kultivimin e dredhzes ne serre.


Pyetja: Qe 5 vite kultivoj speca dhe domate ne nje sere ne siperfaqe 5 ari, tani kam menduar qe te kaloj ne kultivimin e dredhzes dhe a mund te kultivoj ne ate vend, pasi qe per 5 vite kam kultivuar speca dhe domate? Ju lutem nje keshill si ta pergadis vendin?


Pergjigjje


I nderuar Havolli,


Ju keni kultivuar perime qe pese vite ne serre dhe sigurisht nuk keni pasur ndonje semundje si psh vrugun apo renja e fidaneve. Po te kishit vazhduar prap me kultur te njejt nuk ju kisha preferuar per arsye se rekomandohet qarkullimi bimor por ne rastin tuaj dredheza eshte kultur pemetare e imet dhe mund te vazhdoni me mbellje po ju kisha rekomandur paraprakisht te beni dezinfektimin dhe dezinsektimin e dheut para mbjelljes


Kjo pergjigje eshte derguar nga keshilltari per bujqesi ne komunen e Klinës. z. Rexhep Rexhepi

Nga: Rexhep Rexhepi (Kline)
Telefon:
E-mail: rexha_61@hotmail.com