Përgjigje për Alkend Tahirsylaj nga Këshilltari Komunal

Ne pyetjen e parashtruar nga Alkend Tahirsylaj lidhur me nje demtues te kulturave bujqesore.


Pyetja: Pershendetje, ju lutem amund te me siguroni nje pergjigje se si luftohet ky insket ne foto po mi shkatrron te mbjellat shume shpejt?Pergjigje


Përshëndetje! Pyetjen që më është bërë nga z. Alkend Tahirsylaj, në bazë të fotos që e ka dërguar ishte një kërmill, që mendoj se duhet përdorur gëlqere pluhur, rreth folisë, nëse është serrë, ose në fushë të hapur rreth parcelës që është e mbjellur. Po ashtu mund të përdorë edhe Limacidet, siq janë:


Puzhimor, Orion dhe Gardene, që kanë efekt shumë të mirë.


Kjo pergjigje eshte derguar nga Keshilltarja per bujqesi ne komunen e Vitis z.Fadile Demelezi
Nga: Fadile Demelezi (Viti)
Telefon: tel
E-mail: dile_da@hotmail.com