Pergjigje per Betim Loshi nga Keshilltari Komunal

Ne pyetjen e parashtruar nga Betim Loshi lidhur me dukrurin e fryerjes se kafsheve nga ushqimet e gjelbera.


Pyetja: Pershendetje. Pyetja ime eshte. Ne rast te paraqitjes se timpanise (fryerjes se kafshes nga ushqimet e gjelbra) pas perdorimit te gjitha menyrave per largimin e gazrave te teperta tek kafshet te cilat nuk.kane efekt dhe pas perdorimit te thikes per shpimin ne gropen e urise. A mund te kete pasoja te metutjeshme tek kafshet ndonje infeksion psh?


Pergjigje


Përshendetje


Në rastet ekstreme kur kafsha - gjedhi fryhet nga ushqimi i gjelbert dhe ate detyrohem ta shpojm me troker apo thikë në anen e majtë të stomakut ajo mundë te ketë infeksjan në rast nukë kemi kujdes pasë shpimit. Ne ket rast pas shpimit me thikë dhe largimit te gazrave, vendi i shpuam duhet të pastrohet pastaj bëhet dizenfektimi me preparate adekuate, bëhet qepja e të gjitha shtresave të plancit dhe lekures dhe në mbarim dizenfektimi me preparate gjegjse. Mvarsisht nga madhsija e plages ajo do të sherohet për nji kohë të shkurtër.


Kjo pergjigje eshte derguar nga keshilltari per bujqesi ne komunen e Istogut Ing .dip i bujqesise z.Muj Osmanaj

Nga: Muj Osmanaj (Istog)
Telefon: tel
E-mail: mujosmanaj@hotmail.com