Përgjigje për Afrim Fejzullahu nga Këshilltari Komunal

Ne pyetjen e parashtruar nga Afrim Fejzullahu lidhur me mbjelljen dhe plehrimin e misrit.


Pyetja: a osht von per te mjellur misrin edhe sa duhet pleh artificjal per 1ha ka qen tok qe 10 Bari e mjellt ?


Pergjigje


Pershendetje per z. FEJNULLAHU , per pytjen e paraqitur per misrin kohen e mbjelljes dhe plehrimin eshte e nevojshme te veprojm ne baze te kushteve dhe rrethanave ,pra koha eshte permirsuar duhet ta zgjedhim llojet e grupit te misrit 300-400 te cilat ghinden ne listen nacionale te lejuar nga ana e MBPZHR te cilat edhe pse pak me vonese mund te pjeket ne kohen e caktuar,ndersa saj perket plehrimit preferoj qe 350kg pleh npk 15- 15- 15 te hudhen para lavrimit ose para pjatimit si dhe 150 kg npk 15- 15- 15 te hudhen se bashku me mbjellje.


Kjo pergjigje eshte derguar nga keshilltari per bujqesi ne komunen e Podujeves z.Xhafer Sekiraqa 

Nga: Xhafer Sekiraqa (Podujeve)
Telefon: tel
E-mail: xh.sekiraqa@hotmail.com