Pergjigje per Xhevdet Hasani nga Keshilltari Komunal

Ne pyetjen e parashtruar nga Xhevdet Hasani lidhur me luftimin e barojave te keqija.


Pyetja: kam dy pytje per ju redaksi un kam mbjall dy kultura kete vit per mu fillestare 1. HELDE. 2. KOLZ. MIRPO UN NUK KAM NJOHURI ME QAFR PREPARATI APO HERBICIDI SPERKATEN PER TIA ZHDUK BAROJAT E KQIJA SI ATO BAROJA GJETHE GJERA PO ASHTU EDHE BAROJAT GJATHE NGUSHTA JU LUTEM SIMBAS MUNDESIVE ME NDIMONI TE PAKTEN PO PSE JO, DHE KU MUND TI GJEJ KETO HERBICIDE


Pergjigje


                LUFTIMI I BAROJAVE GJTHEGJERA DHE GJETHENGUSHTA TE KOLEZA

 

Luftimi i barojave gjethegjera te Koleza:

DUAL GOLD-perdoret pas mbjelljes dhe parambirjes se bimes me sasi  1.2l/ha

PROMETRIN 50 sc2l/ha etj.

Luftimi i barojave gjethegjera pas mbirjes se bimes te Koleza: Bentazor 2.5l/ha

Luftimi I barojave gjethengushta pas mbirjes se bimes tek koleza:

Fusilade 1l/ha  (perdoret kur bima e kolezes eshte ne fazen 3 deri ne 6 gjethe)

Select super 1l/ha

 


Fokus ultra        1l/ha etj…

Kjo pergjegje është dërguar nga këshilltari për bujqësi i komunës së Vushtrris. Ing. dip. i bujqesise z.Avdyl Feka

 

Ndersa. lidhur me luftimin e barojave tek kultura e Helbes do te ju sigurojme pergjigje shume shpejt sepse kjo eshte nje kultur e re qe kultivohet ne Kosove dhe ka mundes te informacioneve

 
 

Nga: Avdyl Feka (Vushtrri)
Telefon: tel
E-mail: avdyl.feka@hotmail.com