Përgjigje për Qamil Shala nga Këshilltari Komunal

Ne pyetjen e parashtruar nga Qamil Shala lidhur me demet qe mund ti shkaktojne reshjet e panderpera te shiut tek Trangulli.


Pyetja: pershendetje nese ka munsi me dit ne kohen me shi qe zgjat me shum se 10 dit pa nderpre sa munet me ndiku ne prodhimin e trangujve.


Pergjigje


Ne pyetjen e fermerit në lidhje me at se nese ka mbi 10 dite pa nderpre te reshura sa ndikon ne kulturen e trangullit ju jap keto te dhena: Fidanet e perimeve jane mjaft te ndieshme ndaj lagwshtis dhe nese ato janë te mbjellur dhe atakohen nga te reshurat e vazhdueshme ,dhe nese toka e mban lageshtin pra nuk ka ka drenazh mundw tw vije deri te kalbja. Ju rekomandojm qe nese pas kesaj kohe nuk keni reshje pra nese ngriten temperaturat te intervenoni me shkriftim te tokes ne menyr qe mos te krijohet korja e tokes si dhe perdorimi i preparateve ne baze te bakrit si preventiv e semundjeve virusale.


Kjo pergjigje eshte derguar nga keshilltari per bujqesi ne komunen e Prizrenit. z.Jakup Kastrati

Nga: Jakup Kastrati (Prishtine)
Telefon: tel
E-mail: jakup.k@hotmail.com