Përgjigje për Egzon Ibrahimi nga Këshilltari Komunal

Ne pyetjen e patashtruar nga Egzon Ibrahimi lidhur me demet qe mund ti peseojne permet dhe dtithi nga bora e fundit.


Pyetja: Pershendetje stafi i ferma ime. Kultivoj molle dhe grure. Desha ta di sa eshte e demshme kjo bora qe ra keto dy dite, dhe qfare mund te bej si mase preventive ?


Pergjigje


Pershendetje Egzon nje lajm i mire per grurin e juaj te cilin e ke kultivuar ra mja e kesaj bore ne kete kohe eshte e mireseardhur per shkak te mungeses se lageshtise,me kusht nese ke bere plehrimin me plehra azotike .per pemishten e juaj jo lajm i mire por nuk po di se ne cilin rajon eshte pemishtja e juej dhe ne cilen faze te lulezimit. Lulja munde me sukses tju perballoj temperaturave te ulta deri -2.2c ,si dhe si mase mbrojtese duhet te behet sperkatja e kunores pemve me uje ne mengjes para diellit ose te behet tymosja me kashte e kurores.


Kjo pergjigje eshte derguar nga keshilltari per bujqesi ne komunen e Podujeves z.Xhafer Sekiraqa

Nga: Xhafer Sekiraqa (Podujeve)
Telefon: tel
E-mail: xh.sekiraqa@hotmail.com