Përgjigje për Veton Hashani nga Këshilltari Komunal

Ne pyetjen e parashtruar nga Veton Hashani lidhur me kushtet per mbjelljen e pemeve ne komunen e Obiliqit.


Pyetja: I nderuar keshlltar nga pervoja a mund te na tregoni se a ka deshmuar rezultat mbjellja e pemeve molles dhe kumbulles ne komunen e Obiliqit dhe cna na preferoni ju te mbjellin ne siperfaqe prej 0.15/ha? faleminderit


Pergjigje


Nje here e per gjithmon duhet te vetedisohen qeveritaret se ne komunen e Obiliqit eshte thyer akulli i vendorve dhe nderkomtarve se komuna e Obiliqit seshte vetem zone industriale por edhe zone bujqesore me toka te mira per prodhimin e drithrave. Perimkultures, kultvimin e pemeve ku eshte e zhvilluar edhe blegtoria dhe gjinden raca te mira te lopve qumshtore ne komunen e Obiliqit pemetaria jep rendimente te mira dhe sygjeroj qe fermreret qe kane ide dhe mundsi te merren me pemetari te kultivojne ,molle, kumbull,vishnje por mos te lakmojm por ti rrokemi punes dhe te punojme.


Kjo pergjigjigje eshte derguar nga keshilltari per bujqesi ne komunen e Obiliqit z.Naim Krasniqi

Nga: Naim Krasniqi (Obiliq)
Telefon: tel
E-mail: aim.breznicaa@hotmail.com