Përgjigje për Zenun Krasniqi nga Këshilltari Komunal

Ne pyetjet e parashtruar naga Zenun Krasniqi lidhur me plehrimin e grurit dhe mbjelljen e perimeve.


Pyetja:1. Per momentin kemi 1.5/ha me grure. Po deshirojm qe te njejten siperfaqe ta mbjellim me perime vitin e ardheshem a eshte e pershtatshme te mbillen perimet(spec, domate dhe kornishon) ne kete siperfaqe ? 2. e kemi ber plehrimin e grurit me Ure 46% para nje kohe, tash a ka nevoj per ndonje plehrosje apo sperkatje tjeter? Faleminderit per mundesin.


Pergjigjje:


I nderuari fermer ju  e keni be riplehrimin e pare parnverore me ure 46% ,kurse tani duhte me shkue me 150kg/ha NAG -27% N


Kurse kultura  e grurit eshte shume e mire per kulturat e ardhshme,sidomos per perimet,se kultura  e grurit  nuk e prishe strukturen e tokes.


Po duhte bere lavrimi mbas korrjes me nje thellsi deri ne 25cm. kurse sa i perkete sperkatjes se pari duhte diture a ka ne ngastren e juaje baroja te keqija apo demtues te ndryshem,pa verifikimin  e ketyre   nuk bene me be strepikjen e grurit.


Kjo pergjigje eshte derguar nga keshilltari per bujqesi ne komunen e Junikut z.Ali Gacaferi 


 

Nga: Ali Gacaferi (Junik)
Telefon: tel
E-mail: aligacaferi@hotmail.com