Përgjigje për Fatlinda Obertinca

Ne pyetjen e parashtruar nga Fatlinda Obertinca lidhur problemin e demtimit te gjetheve nga Flutura e Bardhe.


Pyetja: Dua te pyes pse në lule po gjindet një bubë si lloj fluture e bardhë. A ka ndonjë shërues ? Pres përgjigjien tuaj, ju lutem! Çdo të mirë


Pergjigje:


E nderuar, ju lutem shikoje kete publikim lidhur me menyren e mbrojtejes se kopshtit nga demtuesit.


www.fermaime.com/


...Kontrollimi i insektit të quajtur flutura e bardhë është pak e kushtueshme. Kjo bëhet me një përbërës kimik të quajtur “melasë” e cila tretet me ujë dhe bëhet spërkatja e bimëve në baza javore. Kjo e ndihmon bimët ta luftojë fluturën e bardhë.

Nga: Ferma Ime (Prishtine)
Telefon: tel
E-mail: info@fermaime.com