Përgjigje për Kreshnik Hoti nga Këshilltari Komunal

Ne pyetjen e parashtruar nga Kreshnik Hoti lidhur me kohen me te pershtatshme per ujitjen e qepes.


Pyetja: Kam mbjell kete vite 0.30/ha me qepe (mbjellja eshte bere me qepujka) po kom nevoj per keshill lidhur me ujitjen e qepes, kohen kur me ujit ( ne cilen faze te zhvillimit) eshte ma e preferuar qe te jen sa me kualitative?


Pergjigje:


Rreth pyetjes se fermerit, se kur duhet te ujitet qapa per te patur nje rendiment te mire dhe kualitet te larte, ateher; nese kemi parasysh se kete vit kishim nje pranvere te thate dhe pa reshje, eshte dashur qe menjeher pas mbjelljes se qepujkave te kruhej nje ujitje per te mbir qepujkat.


Gjate vegjetacionit poashtu duhet pasur parasysh nese do te kem reshje apo jo dhe ujitja duhet te kryhet qdo 10 dite 3-5 her, por gjethmon duke pasu parasysh temperaturat qe do te mbretrojn gjate vegjetacioni. Gjithashtu eshte me rendesi te dihet se, sasia e tepert e lageshtis ndikon negativisht ne kualitetin e qepes.


Kjo pergjegje eshte derguar nga keshilltari per bujqesi i komunes se Rahovecit z.Nysret Shala

Nga: Nysret Shala (Rahovec)
Telefon: tel
E-mail: n.shala5@hotmail.com