Përgjigje për Dardan Berisha nga Këshilltari Komunal

Ne pyetjen e parashtruar nga Dardan Berisha lidhur me koston e prodhimit te qumeshtit per liter dhe tregun per qumesht.


Pyetja: Pershendetje, jam i interesuar per hapjen e nje ferme prej afro 20 (njëzet) lopesh. Informata qe dua ta dije eshte se a muj produktin e qumshtit ta shes me apo pa problem edhe sa kushton kostoja e 1L qumshti. Nese keni mundesi te me informoni kishte me qen shum mire qe sado pak te jem me i informuar reth keti investimi.


Pergjigje:


Shihet qartë Dardan Berisha ka deshirë dhe është e domosdoshme për të patur njohuri të thella para se te futemi në biznes (hapja e fermes me 20 lopë qumshtore) i nderuar z.Farmer nga pytjet e juaj nuk mundë të japim pergjigjje të prerë pasi në ekonomin e tregut keto janë absurde,si psh.sa kushton një liter qumshtë mvaret nga cilsia dhe importi i ketij produkti ,një gjë është e sigurtë Vendi ynë nuk i ploteson kerkesat me qumshtë nga prodhimtaria vendore,sa i perket kostos se shpenzimev për një liter qumshtë prap është variabile se jo vetem lopet por edhe kafshet tjera nuk llogaritet se sa ushqim absorbon por sa ajë ushqim permban Materje të thatë (Proteeina ,makro dhe mikroelemente dhe Vitamina) i nderuar z.Dardan Berisha hapsirë për ketë veprimtari ka që eshtë qensore dhe krysore për tu futur ne ketë veprimtari pasi që vendi ynë nuk i ploteson kerkesat me ketë produkt prandaj ju preferoj që ta shqyrtoni seriozishtδ dhe ne fund të vendosni vetë,pres pytje nga ju dhe ne qoftë se shoh serizitet nga ana juaj unë do tju ofroj një informata shtes për qdo gje që kerkoni nga pamundsia ndoshta që une mund edhe të ndodhe ather permes sherbimit kshillimor do të kerkoj edhe ndihmen e ekspertev te ksaj veprimtarie nga Fakulteti i Bujqesis Prishtin,Tiranë.


Kjo pergjegje eshte derguar nga keshilltari per bujqesi i komunes se Pejes z.Xhevdet Sejdiaj

Nga: Xhevdet Sejdiaj (Peje)
Telefon: tel
E-mail: xhevdetsejdiaj@hotmail.com