Përgjigje për Enver Shyqyriu nga Këshilltari Komunal

Ne pyetjen e parashtruar nga Enver Shyqyriu lidhue me kohen e vaksinimit te Deleve dhe Qengjave.


Pyetja: Kur eshte koha e vaksinimit te deleve dhe qengjave? flm


Pergjigje:


Duhet cekur për qfare lloj vaksinimi kërkon fermeri

   Vaksinimi i qengjave behet pas 30 – 45 dite pas lindjes kundër sëmundjes paralizës ( Shlloga)

   Vaksinimi i deleve behet dy herë ne vit nga parazitët ( Metili – Këlbaza ) Periudhat e vaksinimit behet prej 15.09 deri me 15.10 periudha e dyte prej 15.03 deri me 15.04

Kjo pergjigje eshte derguar nga keshilltari per bujqesi ne komunen e Novoberdes. z.Avdi Vllasaliu
Nga: Avdi Vllasaliu (Novoberde)
Telefon: 044/ 293 331
E-mail: avdi.vllasaliu@hotmail.com