Përgjigje për Suad Kovani nga Këshilltari Komunal

Ne pyetjen e parashtruar nga Suad Kovani lidhur me kalbezimin e rrnjeve tek fidanet e kumbulles.


Pyetja: si mund ta parandalojm p sh kalbjen e rrenjes te kumbulla e shortuar ne farisht,edhe pse ka raste shum shum te rralla.Kisha pas deshir mi dit shkaktaret pse ndodh,dhe parandalimi i saj ne te njejten koh,flm me respekt,S,Kovani.


Pergjigje:


Sa i perket kalbezimit te rrenjez tek kumbulla duhet te behet dezinfektimi i fares me preparate me baze te bakrit edhe pse nuk eshte vertetuar ndonje sukses i mirefillt ,por masa me efikase eshte nderrimi i ngastrav ku mbillen fidanet dhe te ket kujdes gjate ujitjes lageshtija e tepert tokes ndikon jo vetem ne kalbzim te rrenjes por eshte potencial i perhapjes se semundjeve e sidomos kalbezimit.


Kjo pergjigje eshte derguar nga keshilltari per bujqesi ne komunen e Kamenices. z.Nijazi Fera

Nga: Nijazi Fera (Kamenice)
Telefon: tel
E-mail: nijazifera@hotmail.com