Përgjigje për Sabi Mahmuti nga Këshilltari Komunal

Ne pyetjen e parashtruar nga Sabi Mahmuti lidhur me varitetet e trangullit per kultivim.


Pyetja: Pershendetje nese ka mundesi te me tregoni se cila varitet i trangujve osht per momentin ma i mir per mbjellje per ket vit nje propozim?


Pergjigje


Llojet e rekomanduara


1) Për serra diellore apo me ngrohje teknike, disa nga hibridet e trangullit më të rekomanduar dhe frutgjatë janë:


Pepinex F1;


Kansas F1;


Palmera F1;


Slims F1:


Sandra F1;


Grandioza F1;


Diana F1;


Shekulli F1;


Mrekullia F1, etj.


Ndërsa tek kultivarët frut-shkurtër janë: SG-390 F1;etj.


2) Për kushtet e fushës së hapur, janë: Marketmor; Longy, Kubit, etj.


Kjo pergjegje eshte derguar nga keshilltari per bujqesi i komunes se Mitrovices. Msc. z.Bedri Bajrami

Nga: Bedri Bajrami (Mitrovice)
Telefon: tel
E-mail: bedribajrami_055@yahoo.com