Përgjigje për Bedri Statovci nga Këshilltari Komunal

Ne pyetjen e parashtruar nga Bedri Statovci lidhur me shijen e Manaferrave pas pjekjes.


Pyetja: I kemi dy varietete manaferreje, të cilësisë së mirë, por problemi qëndron në ate se, kur ato piqen dhe bëhen të zeza nuk mund ti hash se janë tepër të tharta. Shijen e mirë mund ta kenë një përqindje e vogël. Ku qëndron problemi ?.


Pergjigje:


Edhe përkunder ushqimit të rregullt me materje ushqyese dhe sasitë e ujit të mjaftushem egzistojne lloje të manaferrave të cilave frytet nuk janë të shishme dhe të ëmbëla kur të piqen ose duhet të behen analizat e tokes.


Kjo pergjigje eshte derguar nga keshilltari per bujqesi ne komunen e Podujeves. Ing. dip i Bujqesise z.Ahmet Sekiraqa


Poashtu i nderuar, të lutem shikoje keto publikime:


http://fermaime.com/?id=9&l=105 http://fermaime.com/?id=9&l=105


http://www.agro.al/fileadmin/user_upload/diragr/Materiale_per_sherbimin_keshillimor/sherbim_kesh_2013/MJEDHRA-DHE-MANAFERRA_ilir_cici.pdf

Nga: Xhafer Sekiraqa (Podujeve)
Telefon: tel
E-mail: xh.sekiraqa@hotmail.com