Pergjigje per Avdi Krasniqi nga Keshilltari Komunal

Ne pyetjen e bere nga Avdi Krasniqi lidhur me mirembajtjen e shtalles dhe gjedheve.


Pyetja: desha te dije si duhet te behet dezimfektimi (pastrimi) i shtalles se lopeve dhe si duhet te behet pastrimi i lopeve vetem me uje apo edhe me dicka tjeter?


Pergjigje:


Ka metoda te ndyshme te dezinfektimit t eshtallave te lopeve, mirpo si forme me e lehte dhe me lire e kushtushme per fermerin eshte pastrimi dhe gelqerosja e lehte i mureve, ndersa pastrimi i lopeve nuk ka nevoje te behet me uje por forma ma e mire per me mbajte pastertin e lopeve eshte konstrukcioni dhe pastrimi i shtratit te lopes (vendi ku qendron lopa), duhet pas kujdes qe ky shtrat mos te jete i gjate qe lopa te bagloj ne shtrat, por ne kanalin e plehut, kjo eshte forma ma e mire per me mbajte paster lopen.


Kjo pergjigje eshte derguar nga keshilltari per bujqesi i komunes se Shtimes. z.Ejup Ismajli

Nga: Ejup Ismajli (Shtime)
Telefon: 044/ 201 876
E-mail: ejup_ismajli@hotmail.com