Përgjigje për Besartin nga Këshilltari Komunal
Ne pyetjen e bere nga Besart Hoxha lidhur me kultivimin e shalqirit.

Pyetja: Kur preferohet te mbiellet shalqiri ne fushe te hapur?


Pergjigje:


Mbjellja e shalqinit ne fushe te hapur


Varesisht se per cilen zone behet fjale, mbjellja e shalqinit ne fushe te hapur behet kur temperaturat e tokes arrin prej 15 shkalle Celzius, e kto temperatura ndrtyshojn sipas zonave. keto temperatur arrihen ne dekaden e dyte te muajit Prill, por gjethmon duhet patur parasysh rrezikun nga ngricat pranverore apo temperatura te uleta qe shpesh paraqiten te ne. Shalqini kultivohet apo mbillet dirtekt me fare apo me fidane te mbjellura me pare ne vende te mbrojtura. Preferohet qe mbjellja te behet me fidan te pregaditur me pare, qe fara mbillet ne fund te muajit mars dhe pas 30-35 diteve fidani eshte i gatshem dhe se bashku me dheun e saje mbillet ne fushe te hapur.


Kjo pergjegje eshte derguar nga keshilltari per bujqesi i komunes se Rahovecit z.Nysret Shala

Nga: Nysret Shala (Rahovec)
Telefon: 044/ 925 858
E-mail: n.shala5@hotmail.com