Pergjigje per Shoqaten
Ne pyetjen e bere nga Shoqata e pemetareve "Pema-De" lidhur me krasitjen e pemeve.

Pyetja:Tani eshte koha e krasitjes dhe mundsisht me e spjegu randsin, kohen dhe si behet krasitja dimrore te pemishtet intenzive me nenshartesa m9?

Pergjigje:

Krasitjae pemëve


Një nder operacionet ma të randësishme në zhvillimin e pemëtorëve intensive është masa pomoteknike e pemëve-krasitja. Kem ikrasitje dimërore e cila e ka randesinë e veçant dhe aplikohet nga janari deri në mars, mvarësisht nga kushtet klimatike dhe kemi krasitjene gjelbërt (heqjae llastarëve) gjatë qershorit.Kjo pergjegje është dërguar nga këshilltari për bujqësi i komunës së Decanit. Ing.dip i bujqësisë z.Bajram Çeku


 


 

Nga: Bajram Çeku (Decan)
Telefon: 044/154 890
E-mail: barece_17@hotmail.com