Pergjigje per Bashkim Gashi nga Keshilltari Komunal

Pyetja: pershendetje jam I interesuar te di kur asht koha optimale per shartimin e qershis molles dardhes kojsis dhe pas shartimit a e demton ngricat shartimin


Pergjigje: I nderuari fermer ne pyetjen tuaj per kohen e shartimit per kajsi, qershi e molle ; ju rekomandoj qe ate ta beni gjat muajit mars me kushte qe temperaturat te jen mbi 5 grad ,pa erna.Ne kete faze behet shartimi me syth te fjetur. Meq shartimi behet ne fushe te hapur normal qe ka edhe rrezike dhe asgje nuk eshte e sigurt.


Kjo pergjigje eshte derguar nga keshilltari publik per bujqesi ne komunen e Prizrenit. z.Jakup Kastrati  

Nga: Jakup Kastrati (Prizren)
Telefon: tel
E-mail: jakup.k@hotmail.com