Dëtimet e pemishtes nga mijt e fushes

Po ju drejtohem edhe juve meqenëse nuk po di se ku të drejtohem Desha të kem një keshillë nga ana juaj rreth dëmtimeve të shkaktuara në pemishten e prindit tim nga brejtesit, ne kete rast mijt e fushes. Prindi im M.Z. para tri viteve e ka mbjellur nje siperfaqe prej 80 Ari ne fshatin Komoran me molle ( 5 lloje ). Ky project ka qene I mbeshtetur edhe nga MBPZHR - se ne masen 50%. Deri ne kete vit mollet kane qene duke shkuar mire, me disa problem fillestare . Kete vit kur kemi filluar te bejme krasitjken dimerore kemi verejtur se plantacioni i molleve eshte demtuar jashtezakonisht shume nga brejtesit - mijt e fushes , dhe ate ne mase mbi 85%. Plantacioni ka qene I rrethuar sipas standardeve per mbrojtje nga lepujt, por ne kete rast per mijte nuk kemi pase ndonje zgjedhje , ose te jeme me I sinçertë edhe nuk kemi ditur cfare zgjidhje ti bejme. Keshilla juaj se ku duhet te drejtohemi dhe cfare mund te bejme ne kete rast do te ishte jashtezakonisht e mireseardhur. Me respekt, Ardian Zogu

Nga: Ardian Zogu (Drenas)
Telefon: +37744339678
E-mail: Ardian_zogu@hotmail.com